015 - 361 38 77

info@kpsdelft.nl

Voegmortels en onderhoud

Voegmortels

Een onkruidarm terras, hoe mooi zou dat zijn. Dat kan nu met voegmortels die tussen uw bestrating wordt verwerkt. Het grote voordeel is dat onkruidgroei tot een minimum wordt terug gebracht. Helemaal voorkomen zal helaas niet gaan. Belangrijk is dat de voegen tussen de tuintegels voldoende breed en diep zijn. In de meeste gevallen zal een drainerende voeg het beste zijn. Water zal zijn over het terras weglopen , maar ook langs de voegen.

Wat zijn voegmortels?

Voegmortels zijn hoogwaardige mineralen die gebonden worden door bijvoorbeeld epoxys, polybutadieen of polymeren. Al naar gelang de samenstelling, functie, verwerking zal een bepaald bindmiddel worden gekozen. Hoe zwaarden een belasting van het straatwerk des sterker de voeg zal moeten zijn en wanneer een terras alleen maar belopen wordt en minimaal belast kan de voeg fijner en subtieler zijn.

Soorten voegmortels

Voegmortels kunnen in klassen worden ingedeeld. De belasting zal dan bepalend zijn. De eenvoudigst te verwerken voegmortels zijn één component voegmortels. Deze zijn nagenoeg kant en klaar en moeten alleen een goede voorbereiding van de werkruimte te hebben. Een voorbeeld is het LM Aqua van Varistone. Dit mortel is in drie kleuren verkrijgbaar en kan al verwerkt worden tussen voegen van 3 mm met een minimale diepte van 3 cm. Het wordt zegt het al, het moet met veel water verwerkt worden en zal geen bindmiddelfilm achterlaten op de bestrating.

Verwerkings tips

Ieder voegmortel vraagt zijn eigen voorbereidingen. Het is daarom van belang dat u goed weet welk voegmortel geschikt is voor uw situatie. Aan de hand van een voegwijzer zoals hieronder kunt u uw keuze maken. Varistone verzorgt productvideos waarin te zien is hoe bepaalde voegmortels verwerkt moeten worden. Voor alle producten van Varistone zijn productinformatiebladen beschikbaar.

 KPS Delft voegwijzer Varistone

Te zien in de showtuin

Diverse vlakken in onze showtuin zijn verwerkt met voegen die gevoegd zijn met voegmiddelen van Varistone. Dit zal u een goede indruk geven wat de uitstraling zal zijn.

ONDERHOUDSPRODUCTEN VOOR BESTRATING

Bestrating heeft onderhoud nodig. Of het nu gaat om sierbestrating, natuursteen, keramiek of gebakken klinkers. Hoeveel onderhoud bepaalt u zelf. Varistone heeft diverse producten voor u om het onderhoud te vergemakkelijken. Voor de juiste productkeuze t.b.v. het schoonmaken of alg-vrij maken van de bestrating kunt u hier klikken.
Tip: lees voor het gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en start met een proefvlak.