015 - 361 38 77

info@kpsdelft.nl

Kunstgras

Kunstgras

Hoe mooi zou het zijn als u een natuurlijk groen vlak in uw tuin heeft wat geen onderhoud meer nodig heeft en wat in alle seizoenen van het jaar prachtig groen blijft. Dat is mogelijk. Met kunstgras kunt u namelijk genieten van de natuurlijke uitstraling die het moderne kunstgras kan bieden. Waarbij de kleinste details zoals dor gras tussen de grasvezels niet wordt vergeten.

Wat is kunstgras?

Zoals het woord het al zegt is kunstgras het alternatief voor echt gras, maar dan gemaakt van kunstvezels. De kunstvezel worden verwerkt op een drainerende drager welke een breedte heeft van meestal 4 meter. Kunstgras heeft als eigenschap dat het altijd een mooie aangezichtskant heeft. Met de vleug meekijken of er tegenin kijken is bepalend voor de plaatsingsrichting. Nieuw in kunstgras is duurzaam kunstgras wat na de levensduur/gebruik totaal te hergebruiken voor het produceren van nieuw kunstgras. Een bijdrage voor het milieu waarbij er geen waardevolle grondstoffen verloren gaan en wordt afval een grondstof.

Soorten kunstgras

KPS Delft heeft als kunstgras leverancier Royal Grass. De collectie van Royal Grass heeft voor een ieder een geschikt type. Hetzij voor sfeer of  voor functionaliteit. Meestal heeft kunstgras een platte vezel. Het nadeel hiervan is dat het zelf herstellende vermogen een stuk minder is. Het grote voordeel van het Royal Grass kunstgras is dat de vezel een V-vorm heeft. De hierbij toegepaste “ruggegraat” over de hele lengte van de grasvezel zorgt voor stabiliteit en veerkracht met een zeer goed herstellend vermogen.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van verwerkt kunstgras.

Onderhoud

Het onderhoud bij kunstgras is minimaal. Af en toe met een grove bezem het gras “aanvegen” om bijvoorbeeld bladval  te verwijderen of om de vezels te helpen om sneller weer mooi recht op te laten staan zijn de belangrijkste bezigheden. Via de volgende link wordt u door Royal Grass een goede uitleg gegeven over het onderhouden van kunstgras

Kunstgras verwerkt in showtuin

Voordat u beslist welk kunstgras u van Royal Grass kiest, is ons advies om de verwerkte types in onze showtuin te komen bekijken. Op een aantal showvlakken van 3×3 meter krijgt u een hele goede indruk van de mogelijkheden. Hoe ziet het er uit? Hoe voelt het aan? En hoe kunt u het verwerken? Kom langs naar de mooiste showtuin van Zuid Holland.

Voorraad kunstgras

Wij hebben van Royal Grass de belangrijkste soorten op voorraad. Namelijk de Seda (€ 29,95/m2) de Satin (€ 34,95/m2) en de Silk 35 (39,95/m2). Drie soorten die in elke tuin zijn toe te passen.

Verwerkingstips voor kunstgras

Natuurlijk kunt u bij KPS Delft ten aller tijde een gepaste offerte laten leveren van kunstgras en het verwerken daarvan. Maar gaat u zelf aan de slag, dan ontkomt u er niet aan om u te verdiepen in de spelregels voor het verwerken van kunstgras. “Goed voorbereiden is het halve werk” wordt gezegd en dat geld ook voor het aanleggen van kunstgras. Voor de tips en trucs verwijzen wij u graag naar de website van Royal Grass of klik hier.