015 - 361 38 77

info@kpsdelft.nl

Keramische tegels

Keramische tuintegels

Wanneer u aan een nieuwe tuin denkt dan wilt u kunnen genieten. De nieuwe tegels die u uitzoekt moeten mooi zijn en mooi blijven. Het liefst dat ze niet meer veranderen. Deze wensen kunt u nu uit laten komen. Keramische tegels hebben als belangrijkste eigenschap dat ze krasvast, slijtvast en kleurvast zijn. Tevens zijn de series van ca. 2 cm dik bij het aanleggen maatvast en niet zwaar van gewicht (ca. 17kg). Een terras aangelegd met keramiektegels zal tot in lengte van jaren prachtig blijven, mits de juiste ondergrond is gebruikt. Hieronder vindt u achtergrondinformatie en een mooie selectie voorbeelden van keramische tegels.

Wat zijn keramische tuintegels ?

Keramische tegels zijn gebakken tegels gemaakt van een mengsel van oa. klei, zand en kleurstof. De vorm van de tegel wordt gemaakt in een mal. Onder hoge temperaturen worden de tegels gebakken. De uitstraling van de tegel wordt bepaalt door een gekozen print. Met de huidige technieken variëren de prints enorm. De kans dat u een identieke tegel weer vindt is uiterst klein.

Soorten keramisch tuintegels

Italië en China zijn de grootste producenten van keramische terrastegels. Maar er zijn ook prachtige collectie uit o.a. Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten bij KPS Delft te zien. Allen met de voordelen van krasvastheid, slijtvastheid en kleurvastheid.
Nieuw in de keramiek  collectie zijn keramische tegels voorzien van een onderlaag. De toplaag van 1 cm keramiek is dan of (Thermisch) verlijmd op een Serafoam® onderlaag (de DuoStone Collectie van VT Wonen) of foam onderlaag (de Quit Light Collectie) of een Stabikorn®-drager (de GeoCeramica® serie). Hierdoor zijn keramische tuintegels nu ook goed te verwerken op een minder stabiele onderlaag en in te vegen met bijv. onkruidarm inveegzand.

Geïnteresseerd? Onze adviseur helpen u graag op weg

Hieronder vindt u voorbeelden van keramische tegels.

Keramiek Showroom KPS Delft

Om u een goede indruk te kunnen geven van kleuren en eigenschappen van keramisch tegels kunt u onze showtuin en onze showroom in Delft bezoeken. Een unieke locatie waarbij u een grote collectie keramische terrastegels bij elkaar vindt. Onze adviseurs kunnen u op weg helpen bij het selecteren van keramiektegels. Vergeet niet om even in onze nachttuin te kijken. Voor de verwerking van de keramische tuintegels kunnen wij u in contact brengen met de beste hoveniers uit uw omgeving. Een juiste verwerking van keramische tegels door de erkend verwerker is belangrijk.

Voor meer voorbeelden, bekijk een aantal sierbestrating projecten.

Keramische tuintegels leveranciers

KPS Delft staat voor kwaliteit en kwantiteit. Wij willen voor 100 procent achter de aangeboden keramische tuintegels kunnen staan. Dat wordt bereikt door het selecteren van juiste partners.

Voor de collectie keramische tuintegels heeft KPS Delft de volgende partners geselecteerd;

MBI de Steenmeesters
Michel Oprey en Beisterveld
Stonebase
Klijn Natuursteen
TGN – VT-Wonen/Tagina

5 leveranciers met elk zijn eigen specifieke collectie tegels! Wilt u meer informatie over keramische tuintegels of een afspraak maken om de showroom te bekijken? Bel 015 – 361 38 77